Szerény növekedéssel zárult a második negyedév a Wizz Air-nél, derült ki a csütörtök reggeli gyorsjelentésből: a bevételek 1,8 százalékkal 1,26 milliárd euróra nőttek éves összevetésben a június végén záródó negyedévben.

EBITDA soron 16 százalékos növekedést sikerült elérni, amely így 274,6 millió euró lett. Adózás után viszont alig maradt valami a nettó profitsoron: 1,2 millió euró, szemben az egy évvel ezelőtti 61 millió euróval, vagyis 98 százalékos visszaesés történt.

A Wizz Air készpénzállománya 1,8 milliárd euróra emelkedett, a nettó adósság ugyanannyi mint egy éve: 4,8 milliárd euró. 

Az üzleti évre vonatkozó nettó profit-előrejelzést a korábbi 500-600 millió euróról 350-450 millió euróra csökkentette a menedzsment.

A Wizz Air gépeivel közel 50 országba lehet eljutni, a júliusban zárult 3 hónapban a társasággal 15,3 milliónyian utaztak. Az ülőhelyek kihasználtsága 91 százalékos volt. 

A lefelé módosított profit-előrejelzést csalódottan fogadta a piac,

a Wizz Air részvények árfolyama közel 14 százalékkal zuhanással nyitott csütörtökön. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!