Új, ingyenes számlanyitást, feltöltést és külföldi tranzakciókat kínál új csomagjában a Monzo brit neobank. A saját számlájuk mellé a szülök a gyermekeiknek is tudnak nyitni egy külön számlát, melynek tranzakcióiról szintén értesítést kapnak, valamint kiadási korlátozást is beállíthatnak rajta, letilthatják, illetve engedélyezhetik az online fizetéseket, valamint a készpénzfelvételt.

A neobank szerint ezzel az új termékkel mielőbb megismerkedhetnek a pénzügyekkel a gyerekek, mivel megtakarításokat is képezhetnek az applikációban, valamint nyomon követhetik a költségeiket és ütemezett zsebpénzkifizetést is kaphatnak a szülőktől – írja a fintech.hu.

A brit fintech vállalat mindezzel jelentős problémával szemben kínál megoldást, a legfrissebb PISA felmérés szerint ugyanis nehézséget okoz az alapvető pénzügyi fogalmak megértése a 15 évesek számára, továbbá csak a tizenévesek mindössze 36 százaléka érti meg magabiztosan a banki kimutatásokat, annak ellenére, hogy a kétharmaduknak van bankszámlája és pénzügyileg aktív.

Itt a Revolut új dobása, még spórolhatunk is vele

Az új befektetési formák bejelentése után megérkeztek a RevPontok is: ezeket repülőjegy vásárláskor vagy szállásfoglalásnál válthatunk be.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→