Egy technikai ügylet miatt a SZÉP-kártyás tranzakció-történetekben 2024. június 26-i dátummal megjelenhettek a McDonald’s Astoria éttermében végzett tranzakció(k), annak ellenére, hogy aznap nem fizetett kártyájával az üzletben. Az esetben az OTP ügyfelei érintettek.

A pénzintézet által kiküldett levélből kiderül, hogy ez a SZÉP-kártya-egyenleget nem érinti, az étterem nem terhelte meg a számlákat.

„Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük” – teszik hozzá.

Magyarázat is van

Az OTP június 26-án egy évekre visszanyúló technikai rendezést hajtottak végre a SZÉP-kártya háttérrendszerében, ez kizárólag a McDonald’s Astoria étterem tranzakcióit érintette.

„Ha Ön 2021. december 13. és 2024. március 18. között a budapesti McDonald’s Astoria étteremben OTP SZÉP kártyával fizetett, akkor a SZÉP-kártya mobilappban és az ügyfélportálon elérhető tranzakció-történetében 2024. június 26-i dátummal megjelentek a régi McDonald’s Astoriás tranzakciói, pozitív és negatív előjellel egyaránt” – írják az ügyfeleknek címzett levélben.

A jelenséggel kapcsolatosan az ügyfeleknek semmilyen teendője nincs.

A számlatörténetben látható technikai tranzakciókhoz kapcsolódóan pénzmozgás nem történt. A McDonald’s Astoria étterem nem terhelte a számlákat, és nem is küldött rá jóváírást.