Covidos poraiból feltámadt, és zseniális állapotba került a hazai zeneipar
Covidos poraiból feltámadt, és zseniális állapotba került a hazai zeneipar

Covidos poraiból feltámadt, és zseniális állapotba került a hazai zeneipar

A mostani gazdasági környezet nem kedvez a nagy rendezvényszervezéseknek, mégis számtalan nyári fesztivál programjai közül válogathatunk minden évben. De meddig lesz ez még így? Erről beszélgettünk az Economx podcastjában Budai Marcellel, az EFOTT kommunikációs vezetőjével.
Horváth Tibor, 2024. szeptember 6. Fotó: Economx

A magyar fellépőik gázsija jócskán megugrott az elmúlt években, ennek pedig az infláció mellett az is okozója, hogy egy-egy magyar sztár fellépő akár 40-50 fős stábbal is érkezhet, akiket szintén ki kell fizetni. Mivel egyre jobb technikai körülmények között rendezik meg a mai fesztiválokat, ezeknek az anyagi vonzata is évről-évre növekedik.

„A magyar könnyűzenei ipar zseniális állapotban van. Nagyon régen volt ennyi felső kategóriás, minőségi topzenekar és előadóművész, akik simán képesek megtölteni akár a Budapest Parkot is, holott jó részükről a covidot megelőző időszakban még alig-alig hallhattunk” – mondta az Economx podcast adásában Budai Marcell, az EFOTT kommunikációs vezetője. 

Ez is a magyarázata annak, hogy az EFOTT immár második éve kizárólag magyar fellépőkkel tölti meg a színpadait. A hazai sztárok népszerűségéhez nagyban hozzájárul a YouTube-forradalom is, ahol elképesztő megtekintési számokat képesek produkálni.

  • Hogyan változtak az arénakoncertek fellépői az elmúlt egy évben?
  • Mi az, ami jó eséllyel életben tarthat egy rendezvényt hosszú éveken át?
  • Mennyi időt és energiát vesz igénybe egy nagyobb fesztivál tető alá hozása?
  • Miben különbözik az EFOTT a többi kulturális rendezvénytől?

Mindezekre a kérdésekre választ kapunk a podcast adásban.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Covidos poraiból feltámadt, és zseniális állapotba került a hazai zeneipar

A mostani gazdasági környezet nem kedvez a nagy rendezvényszervezéseknek, mégis számtalan nyári fesztivál programjai közül válogathatunk minden évben. De meddig lesz ez még így? Erről...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.