,,Nemhogy az 1 millió, még az 500 ezres minimálbér is lehetetlen"

,,Nemhogy az 1 millió, még az 500 ezres minimálbér is lehetetlen"

Versenyt licitál Magyar Péter és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a 2026-ra tervezett minimálbéremelésben. A TISZA párt elnöke korábban azt mondta, hogy 2026-ra több, mint 500 ezer forintra 2030-ra pedig 1 millió forintra növelik a minimálbér összegét, ha kormányra kerülnének.
Gáll Csongor, 2024. október 1. Fotó: MTI / Purger Tamás

Bod Péter Ákos, közgazdász, korábbi jegybankelnök szerint ezek kedves szavak, de inkább csak politikai ígérgetések, amiket úgy is kell komolyan venni, amíg az országot eltartó vállalkozások ezt képtelenek kitermelni.

Nagy Márton szerint viszont 2028 január elsejétől elérjük az 1000 eurós minimálbért, vagyis a jelenlegi bruttó 266 ezer forintról 377 ezer forintra emelkedik.
Éppen ezért arra voltunk kíváncsiak, hogy az utca emberre mennyire tartja ezt reális célnak. Vajon minek kellene változnia, hogy az ország gazdasága kitermelhesse az 500 ezres, majd egymilliós minimálbért.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

,,Nemhogy az 1 millió, még az 500 ezres minimálbér is lehetetlen"

Versenyt licitál Magyar Péter és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a 2026-ra tervezett minimálbéremelésben. A TISZA párt elnöke korábban azt mondta, hogy 2026-ra több, mint 500 ezer...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.