Mentális problémák tömkelege gyötri a Z generációt
Mentális problémák tömkelege gyötri a Z generációt

Mentális problémák tömkelege gyötri a Z generációt

Az úgynevezett "zoomerek" naponta átlagosan 4 és fél órát töltenek a mobiltelefonjuk képernyője fölé görnyedve, ebből adódóan körükben 89 százalékkal nagyobb a mentális betegségek aránya, mint a régió többi lakosának körében – derült ki egy kutatásból. Az Economx podcastjában Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary médiavezetője arról is beszélt, hogy milyen előítéleteknek mond ellent a Z generáció.
Faragó Janka, 2024. július 9. Fotó: Economx

Magyarországon és a környező országokban vizsgálta a Z generációt a Publicis Groupe CEE és a GWI. Az említett korosztályról kiderült az is, hogy tarol körükben a TikTok és a Chat GPT.

Horváth Rita elmondta, hogy a Z generációról előítéletesen sokan azt gondolják, hogy csak játsszanak a digitális kütyüjeiken, pedig a kutatásból kiderült, hogy ezek a fiatalok komoly előnyre tehetnek szert a munkaerőpiacon a digitális tájékozottságukkal.

A szakember arról is beszélt, hogy a másik gyakori kritika - mi szerint éretlen a Z generáció - mára ugyancsak megdőlt, hiszen a korosztály 20 százaléka már házas, és közülük sokan vállalnak gyermeket. 

Horváth Rita véleménye szerint egy igazán érett generációval van dolgunk.

A podcast-ben szó volt még:

  • az Alfa generáció tudatosságáról,
  • a Z generáció és a mesterséges intelligencia viszonyáról,
  • illetve a közösségi médiában megjelenő torz személyiségekről.

A teljes beszélgetést ide kattintva érheti el.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Mentális problémák tömkelege gyötri a Z generációt

Az úgynevezett "zoomerek" naponta átlagosan 4 és fél órát töltenek a mobiltelefonjuk képernyője fölé görnyedve, ebből adódóan körükben 89 százalékkal nagyobb a mentális...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.