Csoda lenne, ha nem Trumpnak hívnák a következő amerikai elnököt
Csoda lenne, ha nem Trumpnak hívnák a következő amerikai elnököt

Csoda lenne, ha nem Trumpnak hívnák a következő amerikai elnököt

Joe Biden visszalépése az elnökjelöltségtől új mederbe terelte az amerikai elnökválasztást. A demokratáknak csak egy szűk hónapjuk maradt arra, hogy megtalálják Donald Trump ellenfelét. Balogh Roland külpolitikai újságíró elemezte a kialakult helyezetet az Economx podcastjában.
Horváth Tibor, 2024. július 22. Fotó: Economx - Balogh Roland külpolitikai újságíró

A 81 éves Joe Biden vasárnap bejelentette hivatalos közösségi oldalán, hogy mégsem indul a novemberi elnökválasztáson. Az elnök aggasztó szellemi állapotával kapcsolatos aggályokat az elnökjelölti vita minden eddiginél élesebben felerősítette. Innentől kezdve csak idő kérdése volt, hogy a veterán politikust levegyék a küzdőtérről.

Az Economx podcastjának vendége Balogh Roland külpolitikai újságíró a számba vehető demokrata elnökjelöltek közül egyértelműen Kamala Harrist látja a legesélyesebbnek arra, hogy az elnöki címért ringbe szálljon Donald Trumppal szemben. 

Joe Biden a 2020-as győzelme után ígéretet tett arra, hogy előrehaladott korára való tekintettel, ő csak egy ciklusra tervez elnök lenni. Alelnöknek Kamala Harrist választotta maga mellé, aki egyáltalán nem szerepelt sokat a nyilvánosság előtt, ami viszont azt jelezte, hogy Biden nem akarta őt kinevelni az utódjának. A háttérmunka ugyan fontos a politikában, de sokan attól tartanak, hogy Kamala Harris pont ezért lehet sokkal sebezhetőbb a frontvonalban a kampány utolsó három hónapjában.

A videóban szó esik még arról:

  • miért volt már teljesen alkalmatlan jelölt Joe Biden;
  • hogyan vesztette el a regnáló elnök a még liberális Hollywood támogatását is;
  • mennyiben lett visszafogottabb Donald Trump kommunikációja a merénylet után;
  • és miért lenne „repülőrajt” Chicagóban elnökjelöltnek választani egy afroamerikai nőt.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Csoda lenne, ha nem Trumpnak hívnák a következő amerikai elnököt

Joe Biden visszalépése az elnökjelöltségtől új mederbe terelte az amerikai elnökválasztást. A demokratáknak csak egy szűk hónapjuk maradt arra, hogy megtalálják Donald Trump...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.