Csárdi Antal szavai szerint ezer százalékig valódi bizonyítékot látott arra, hogy az LMP társelnöke, Ungár Péter és a budapesti főpolgármester-jelöltje, Vitézy Dávid választási stratégiáról egyeztetett a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével, Rogán Antallal, még azelőtt, hogy az LMP kongresszusa Vitézy Dávid támogatásáról határozott volna. Az ellenzéki politikus a 444.hu-nak nyilatkozott erről

A portálnak úgy fogalmazott: nulla másodperc alatt hozta meg a döntést. 

„Ez egy olyan vörös vonal volt, amit semmilyen körülmények között nem lehet átlépni. Ezt úgy éltem meg, mint egy nagyon fájdalmas szakítást, de meggyőződésem, hogy helyesen jártam el. Nem én hagytam ott az LMP-t, hanem az LMP csúszott ki alólam. Én ezt nagyon sajnálom."

Szerinte nem önmagában az Ungár–Vitézy–Rogán tárgyalással van probléma, hiszen ő maga is egyeztet fideszes politikusokkal, hanem azzal, hogy választási stratégiáról egyeztetnek. Hangsúlyozta:

nem arról van szó, hogy lenne egy olyan fényképe, amelyiken hárman ülnek egy asztalnál, de a hozzá eljutott anyag tartalma egzakt módon igazolja, hogy volt Ungár–Vitézy–Rogán tárgyalás.

Mint mondta, szeptember 12-én látta a bizonyítékot, amikor pedig Ungár Péternek beszélt róla és kilépéséről, az LMP társelnöke azt mondta, ő egyszer sem ült le tárgyalni Rogán Antallal.

A szememben az LMP megszűnt ellenzéki pártnak lenni 

– jelentette ki Csárdi Antal.

A politikus nemcsak az LMP-ből lép ki, hanem az ellenzéki párt parlamenti frakciójából is, amely ezzel hivatalosan megszűnik.