A Stellantis autógyártó hétfőn felavatta elektromos autókat kibocsátó új gyártósorait a szerbiai Kragujevacban található üzemében.

A SeeNews a Tanjug hírügynökségre hivatkozva arról ír, hogy két hónap múlva már meg is kezdődik az új Fiat Grande Panda modell sorozatgyártása a gyárban. Az új autómodell először Európában, a Közel-Keleten és Afrikában lesz értékesítve, elektromos és hibrid változatban is elérhető lesz.

Mindeközben a Renault-hoz tartozó szlovén autógyártó, a Revoz arra készül, hogy szerdán egyetértési nyilatkozatot írjon alá a szlovén kormánnyal az elektromos Twingo modell gyártásának megkezdéséről a Novo Mesto-i gyárában. 

Az év elején a szlovén sajtó arról számolt be, hogy a Renault áprilisban megkezdi az elektromos Twingo mérnöki munkáit, a tömeggyártás pedig 2026-ban indul a gyárban.

A Clio, Twingo és az elektromos Smart Forfour modelleket gyártó Revoz tavaly 68 ezer járművet gyártott a Novo Mesto-i gyárban, az előző évi körülbelül 96 ezerhez képest.

Újabb kínai autógyár jöhet Magyarországra?

Vélhetően az uniós védővámok megkerülése céljából Európában épít gyárat a kínai SAIC Motors. Egyelőre azonban még kérdéses, hogy hol, ám a lehetséges helyszínek között szerepel hazánk is.