A terméktesztben részt vevő élelmiszerek mindegyike alaszkai tőkehalból készült és – egyet leszámítva – elősütött termék volt, azonban a többségük nem szerepelt túl jó a teszten. A szakemberek megállapították, hogy a halrudak egyharmadát a panír, és kétharmadát a hal teszi ki, ez azonban rendkívül rossz arány – közölte Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer.
Problémásnak ítélték továbbá, hogy 11 termékben kimutattak az elősütésekor keletkező káros anyagokat, egyebek mellett a potenciálisan rákkeltő 3-MCPD-t.
A vizsgálatok során több halrúdban találtak ásványi olajat (MOSH, MOAH), higiéniai problémákat viszont nem tapasztaltak, annak minden gyártó megfelelt. Összességében a teszten 6 termék ért el „jó” minősítést (köztük az Iglo, a Frosta és a Lidl halrudacskái), „nem megfelelő” eredménnyel megbukott viszont az Aldi és az Alnatura terméke.