Az első Nápolyi Pizzériák Éjszakája szeptember 19-én startol el, hogy útjára indítson egy hagyományteremtő eseményt, amely a budapesti, valamint az agglomerációban található és a vidéki nápolyi pizzázókat és pizzakészítő mestereket ünnepli – derül ki a Travelo cikkéből.
Az esemény lényege, hogy minden résztvevő étterem két órával tovább marad nyitva, és legalább háromféle nápolyi pizzát kínál majd féláron. A különlegesség tehát az, hogy nem egyfajta fesztiválként, egy helyen sorakoznak fel a pizzériák, hanem mindenki a saját portáján várja a vendégeket.
Az esemény budapesti résztvevői:
- Kemencés Pizza;
- A Pizza Sztori;
- Amore di Napoli;
- Digó (Kazinczy utca és Városliget);
- Donna Mamma Pizza Napoletana;
- Fermento Pizzéria;
- Forni di Napoli (Szent István körút és Bazilika);
- IGEN;
- MOTO Pizza Budapest (Madách tér, Rákóczi út és Bartók Béla út);
- SALVE.
- Bazsalikom Nápolyi Pizzéria (Kistarcsa);
- Cukorborsó Kertvendéglő (Páty);
- Daniele Urban Nápolyi Pizzéria (Diósd);
- Ittali (Vác);
- Passata (Szentendre);
- Pizza Mamma (Dunakeszi).
Vidéki éttermek:
- A Pizza Sztori (Balatonmáriafürdő);
- Amo la pizza (Szolnok);
- Arany24 (Úrhida);
- Ciao Napoli (Komárom);
- D-bisztró (Mikepércs);
- Magtár Diner (Derecske);
- Mauro Étterem (Székesfehérvár);
- Más tészta (Herend);
- Banditos Pizza Napoletana (Márkháza);
- Pivo Bár és Pizzéria (Szeged).