A BYD tájékoztatta a kínai szabályozó hatóságot, hogy közel 97 ezer elektromos járművet (EV) hív vissza egy kormányvezérlő egységet érintő gyártási hiba miatt, amely tűzveszélyhez vezethet – írja a CNN.

A kínai autógyártó a 2022 novembere és 2023 decembere között, Kínában gyártott Dolphin és Yuan Plus EV-ket- derül ki a piacszabályozásért felelős állami hivatal (SAMR) közleményéből.

A vállalat emellett arra kéri a márkakereskedőket, hogy találjanak fizikai megoldást a visszahívott autókba.

A közlemény arra nem tér ki, hogy az érintett elektromos autókat exportálták-e. 

A Dolphin és a Yuan Plus volt a  BYD két legkelendőbb modellje 2023-ban, amelyek összesen a Kínai Autógyártók Szövetségének adatai szerint az évben eladott hárommillió autó 26 százalékát tették ki.

A BYD ritkán hívja vissza tisztán elektromos és plug-in hibrid autóit. A kínai cég büszkén vállalja célkitűzését, hogy a világ legnagyobb jármű értékesítőjévé válhasson.  

A Tang plug-in hibridek egy kisebb csoportját legutóbb 2022-ben hívta vissza az akkumulátorcsomag hibája miatt, amely tüzet okozhatott.

Olyan autót dobott piacra a BYD, amelytől már az amerikai gyártók is retteghetnek

A nagyjából 4,3 millió forintnak megfelelő jüanért megvásárolható Seagull 400 kilométert képes megtenni egy akkufeltöltéssel. Bővebben >>>