Csőd előtti szerkezetátalakítást kezdeményezett a Human Horizons Group Inc. kínai elektromos járműgyártó, a prémium kategóriás HiPhi márka mögött álló vállalat.

A gyártó egy csütörtökön közzétett bírósági dokumentumban, melyet a kelet-kínai Yancheng városának népbíróságához nyújtottak be, jelezte, hogy április óta már nem tudja az adósságait rendezni, a csődeljárás feltételeit pedig teljesítette.

A bíróság határozata szerint a Human Horizons megfelel az átszervezés feltételeinek, ezért egy független vagyonkezelőt nevez ki, aki a folyamatot hat hónapig felügyeli – írja a dokumentum alapján a Bloomberg.

A régóta küszködő elektromos autógyártó februárban függesztette fel működését, miután az évek óta tartó gyenge eladások miatt kénytelen volt bezárni az üzleteit, a beszállítóit pedig nem tudta finanszírozni. A luxusautókból 2023-ban kevesebb mint 8000 darabot szállítottak le.

A HiPhi nehéz helyzete jól mutatja a kínai autógyártók előtt álló kihívást, ahol több mint 100 márka kezdett háborúzni az árakkal. Rajtuk kívül a WM Motors Holdings Ltd. és a China Evergrande Group ingatlanfejlesztő vállalat EV-részlege is az összeomlás szélén áll.

Leránthatják a mélybe Magyarországot: hiába trükköznek, Brüsszelben nincs kegyelem

Sorra terjeszkednek az elektromos autók Európában annak érdekében, hogy az uniós vámok hatását enyhítsék. Úgy tűnik azonban, hogy még így sem ússzák meg a hidegzuhanyt.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.