A hazai részvénypiac forgalma a héten 55,49 milliárd forint volt az előző heti 45,08 milliárd forint után, a vezető részvények a stagnáló Richter kivételével erősödtek.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte, hogy a BUX a héten ismét áttörte a 70 ezer pontos szintet, és a hét végére is efelett maradt – írja az MTI. 

A héten céláremelés érkezett az OTP-re, a lengyel PKO 16 095 forintról 18 917 forintra emelte az OTP Bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlás változatlanul tartás.

Kitértek arra is, hogy a Richter a héten bejelentette, hogy felvásárolta a belgiumi székhelyű BCI Pharma-t, amely nőgyógyászati kutatásokat végez. A tranzakció értéke 12 millió euró, amelynek kifizetése a következő évek során teljesítendő fejlesztési mérföldkövekhez kötött.

Az Equilor felidézte, hogy saját részvény vásárlási programot jelentett be a Magyar Telekom. A társaság június 19-26. között összesen legfeljebb 24 milliárd forint értékben fog saját részvényt vásárolni, a beszerzendő részvények maximális száma 225 818 026 darab, amely a teljes kibocsátott részvénymennyiség 23 százaléka. A tranzakciókat a Budapesti Értéktőzsde rendes kereskedésében hajtják végre.

A héten a vezető részvények közül az Magyar Telekom árfolyama 2,14 százalékkal emelkedett, a papír pénteken 1052 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot.

A Mol árfolyama a héten 0,99 százalékkal emelkedett, a részvény pénteken 2850 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 8,8 milliárd forintot tett ki.

Az OTP részvények árfolyama a héten 2,11 százalékkal növekedett, pénteken a papír 17 640 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 22,78 milliárd forint volt.

A Richter árfolyama nem változott, 9300 forinton zárt pénteken, a részvény forgalma 6,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!