Az összforgalom heti összevetésben 55,49 milliárd forintról 72,151 milliárd forintra nőtt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek a múlt pénteki záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI kérdésére korábban kifejtette, hogy a Magyar Telekom visszavásárlási programjára sokkal többen ajánlottak föl részvényt, mint amennyit a társaság venni akart, emiatt csökkenhetett az árfolyam. Muhi Gergely szerint ettől függetlenül a többi nagy kibocsátóhoz hasonlóan a Magyar Telekomnak is volt jó időszaka a héten.

A kereskedés összességében kedvezően alakult, a BÉT tőzsdeindexe egyre nagyobb ütemű emelkedéssel sorozatban döntött csúcsot. A tőzsde csak hétfőn nem teljesített kiemelkedően, a BUX, ha csak enyhén is, de ekkor még csökkent, és bár a forgalom jóval meghaladta az átlagos szintet, ez jórészt a Magyar Telekom részvényvásárlási programjának volt betudható.

Kedden már csúcsot döntött a BUX, amit az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a Richter erősödésével magyarázott, a kedvezőtlenné vált nemzetközi hangulat miatt ugyanis a befektetők körében felértékelődtek a gyógyszergyártók.

Szerdán újabb történelmi csúcs következett, a forgalmi adatok alapján elsősorban az OTP-nek volt köszönhető, hogy a BUX átlépte a 71 ezer pontot. A lendület csütörtökön sem mérséklődött, ekkor majdnem mindegyik vezető részvény erősödött, csak a Richter korrigálta csökkenéssel a korábbi erősödését. Pénteken már a 72 ezer pontot is meghaladta a BUX, ekkor a Magyar Telekom maradt csak ki az emelkedésből.

A héten a legnagyobb mértékben az OTP erősödött, árfolyama 685 ponttal, vagyis 3,88 százalékkal 18 325 forintra emelkedett 36,851 milliárd forintos összforgalomban.

A Richter 280 forintos, vagyis 3,01 százalékos emelkedést követően 9580 forinton, 8,329 milliárd forintos forgalommal zárt.

A Mol részvényei 28 forinttal, 0,98 forinttal drágultak, így a héten 2878 forintos záró értéket és 7,055 millió forintos forgalmat értek el.

A Magyar Telekom 8 forinttal, vagyis 0,76 százalékkal gyengült, részvényeinek ára így 1044 forintra csökkent, heti forgalma megközelítette a 17 milliárd forintot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 82,20 ponttal, 1,28 százalékkal 6488,80 pontra nőtt.

(via MTI)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!