Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport, miután az érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. tulajdonába került a Monyó Holding Kft., valamint annak leányvállalata, a Pastrami Kft., amely az azonos nevű óbudai éttermet üzemelteti – közölte a cégcsoport pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.

A tranzakciónak köszönhetően a Talentis Group Zrt. 100 százalékos tulajdonosa lett a Monyó Holding Kft.-nek, amely a Pastrami étterem helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdonosa, és a bérleti szerződés alapján biztosítja az étterem számára az ingatlan használatát. A vendéglátóipari egységet üzemeltető, valamint a vendéglátáshoz kapcsolódó berendezéseket, eszközöket birtokló Pastrami Kft. is a Mészáros Csoport érdekeltségébe került.

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa a közleményben kifejtette, a Pastrami étterem akvizíciójával olyan jó hírű vendéglátóegység került a portfóliójukba, amely több, mint 15 éve gazdagítja Óbuda gasztronómiai kultúráját.  Az első magyar billiomos cégcsoportja hangsúlyozta: a Covid-járvány negatív utóhatásai és a háború miatt megemelkedett energiaárak miatt évek óta veszteséges étterem számára az új tőkeerős tulajdonos megjelenése, illetve a cégcsoporton belüli szinergiák kihasználása biztosítani tudja a vállalkozás stabilitását, eredményességét, további fejlődését és a munkahelyek megőrzését.

Nyitottak az új trendekre

A közlemény az értékmegőrzés és a magas szintű vendégélmény biztosítása mellett a cégcsoport stratégiai céljának nevezte az olyan fejlesztések és beruházások megvalósítását, amelyek során az étterem mind eszközeiben, mind kínálatában és működésében a mostani trendeknek megfelelően újulhat meg. Terveik megvalósításában a továbbiakban is számítanak az itt dolgozók magas szintű szakmai tudására.

A Pastrami 2009 januárja óta rendelkezik működési engedéllyel, hazai és nemzetközi bisztró kínálatot nyújt a vendégeknek. A tágas terekkel rendelkező étterem családbarát hely, gyermeksarokkal rendelkezik, és kutyával is látogatható. Az étterem a napi á la carte rendszerű kiszolgáláson túl rendezvényeket is lebonyolít, catering szolgáltatásokat is nyújt, a nyári szünet alatt pedig a környéken szervezett táborokban részt vevő gyermekeknek kínál ebédet. Ételeik az egyik ételfutár-társaságon keresztül házhoz is rendelhetők.

Közép-európai zsidó bevándorlók szendvicse

Az étterem a pastrami nevű közép-európai származású New York-i szendvicsről kapta a nevét, ez az ételkülönlegesség a nyitás óta folyamatosan szerepel a kínálatban. A szendvics alapját képező pastrami hús előállításának teljes technológiai folyamata – pácolás, szárítás, meleg füstölés és párolás – a saját konyhán történik, ahol éves szinten mintegy 600-800 kilogramm pastrami húst állítanak elő.