Az egyik a csopaki vasútállomás restijéből kialakított apró étterem, a Resti by Laurel volt.
Február elején, szombaton érkezett egy kissé gyanús foglalás: angliai telefonszámról jött, és egyedül jelentkezett be a vendég
– mesélte a We Love Balatonnak Karácsony Bence, a bisztró séfje. A vendég előre írt kommentet is, a legtöbben általában csak a helyszínen jelzik az igényeiket. Pontosan érkezett az úriember és kimért, de nagyon udvarias volt, semmilyen érzelem nem látszott az arcán.
Gyanús volt, mert télvíz idején ritkán téved Csopakra turista, ráadásul egyedül, de minden úgy zajlott, ahogy szokott bármelyik este. Nagyon örülünk, én egyáltalán nem is számítottam erre. Minőségi ételeket akartam készíteni vidéken, ennyi volt a célom, úgyhogy ez már csak plusz.
– teszi hozzá Karácsony Bence.
Csopaki Resti by Laurel is the Lake Balaton outpost of Restaurant Laurel in #Budapest and is certainly making its mark #Csopak #Hungary pic.twitter.com/t3lrKcHUeI
— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) March 5, 2023
A vendég csatlakozott a szabadtéri bodagsütéshez is (a degusztációs menü egyik tétele a green eggben készülő cigánykenyér, amit a séf a vendégek előtt, kint készít el.)
A szigligeti Villa Kabala 14 másik balatoni étteremmel együtt bekerült a 2022. novemberében megjelent magyarországi Michelin-kalauzba, az ajánlott éttermeknek járó Tányér jelöléssel.
A Michelin Twitter-bejegyzéséről a Dining Guide-tól értesültek, meséli Fölföldi-Terjék Petra, a Villa Kabala társtulajdonosa.
A Tányér után fel voltak készülve, hogy az ellenőrök idén is jönnek majd, igaz, tavaly később érkeztek. A Villa Kabalában minden nap változik a menü, ezért a képek alapján nagyon könnyen visszakövethető, hogy mikor járt ott az ellenőr, és arcot is tudnak hozzá párosítani. "Egy üzleti vendég volt, aki meg is szállt nálunk, és aznap fogyasztotta el a degusztációs vacsorát" – eleveníti fel az eseményeket az étteremtulajdonos.
Stresszes este volt, attól függetlenül, hogy nem tudtuk, ki ő, mert aznap volt az az óriási, országos vihar. Megérkezett, elfoglalta a szobáját, 18 óra 7 perckor elment az áram egész Szigligeten, és csak fél 9-kor jött vissza. A menüsornak az első egyharmadát gyertyafényben költötte el, a szakácsok is gyertyafényben főztek a konyhán, és gyakorlatilag telt ház volt, de megoldottuk.
"Most az a cél, hogy megőrizzük a Tányért, és megpróbálunk szépen, lassan, fokozatosan feljebb lépkedni" – tette hozzá.
A Twitter-bejegyzések alapján az étteremkalauz inspektorai a napokban megjelentek a kiskunhalasi Rézmozsárban a debreceni Ikonban is.
Csopaki Resti by Laurel is the Lake Balaton outpost of Restaurant Laurel in #Budapest and is certainly making its mark #Csopak #Hungary pic.twitter.com/t3lrKcHUeI
— The MICHELIN Guide (@MichelinGuideUK) March 5, 2023
Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!
Legolvasottabb
Belepiszkálnak a szabályokba a B-s jogosítványoknál, ágálnak a szakértők
Gyanús lett a sok nyugtamegszakítás, máris ott termett a NAV
Nyakunkon a kór, amitől mindenki félt, már a magyarok közt is elszabadult az új influenza
Kiakadt a szakszervezet: ezüstvasárnap is tömeg van a boltokban, a láncok mégis támadnak
Trump nem várt helyről kapott hadüzenetet, de a magyar kormány is aggódhat
Gigászi kedvezmények várnak a nyugdíjasokra jövőre, ezt nem mindenki tudja
50 milliós lakás havi 70 ezerből? Mutatjuk a trükköt, amiről alig tud valaki!
Zelenszkij egy feltétellel hajlandó lemondani a NATO-tagságról
Kiakadtak a műszerek: olyan sűrű szmog borítja be a fővárost, hogy szigorú forgalomkorlátozásokhoz nyúltak