A Magyarországot választó turisták részint a helyi gasztronómiai kultúra miatt látogatnak hazánkba, azonban sok külföldi furán néz némelyik tradicionális magyarországi fogásra. Az utazásra és gasztronómiára fókuszáló szakportál, a www.tasteatlas.com közzétette a tíz legkevésbé kedvelt és az ötven legkeresettebb magyar étel listáját.

A Taste Atlas több mint 22 ezer éttermet, 10 ezer ételt és közel 6000 helyi alapanyagot mutat be az oldalán. A portál szerint a külföldiek által legkevésbé kedvelt magyar ételek:

  1. a pacal
  2. a mákos tészta
  3. a borleves
  4. a krumplileves
  5. a Stefánia szelet

A tízes listán szerepel még a kókusz kocka, a vadas és a haltepertő is.

Az előbbieken túl az 50 legnépszerűbb magyar fogást is közzétette a gasztronómiai szakportál, melyek között:

  • az első helyet foglalja el a gulyás;
  • a második a paprikás csirke;
  • a bronzérmes pedig a krémes lett.

A kedvelt hazai ételek között találjuk még a pogácsát, a lángost és a kürtöskalácsot is.

Külföldiek robbantották be a turisztikai szezont

Júliusban a vendégéjszakák száma 2 százalékkal a vendégeké 4,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, közölte a KSH. Az NGM szerint a belföldi vendégek is elkezdtek utazni.