A Magyarországot választó turisták részint a helyi gasztronómiai kultúra miatt látogatnak hazánkba, azonban sok külföldi furán néz némelyik tradicionális magyarországi fogásra. Az utazásra és gasztronómiára fókuszáló szakportál, a www.tasteatlas.com közzétette a tíz legkevésbé kedvelt és az ötven legkeresettebb magyar étel listáját.
A Taste Atlas több mint 22 ezer éttermet, 10 ezer ételt és közel 6000 helyi alapanyagot mutat be az oldalán. A portál szerint a külföldiek által legkevésbé kedvelt magyar ételek:
- a pacal
- a mákos tészta
- a borleves
- a krumplileves
- a Stefánia szelet
A tízes listán szerepel még a kókusz kocka, a vadas és a haltepertő is.
Az előbbieken túl az 50 legnépszerűbb magyar fogást is közzétette a gasztronómiai szakportál, melyek között:
- az első helyet foglalja el a gulyás;
- a második a paprikás csirke;
- a bronzérmes pedig a krémes lett.
A kedvelt hazai ételek között találjuk még a pogácsát, a lángost és a kürtöskalácsot is.
Külföldiek robbantották be a turisztikai szezont
Júliusban a vendégéjszakák száma 2 százalékkal a vendégeké 4,1 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, közölte a KSH. Az NGM szerint a belföldi vendégek is elkezdtek utazni.Kövesse az Economx.hu-t!
Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!