Az ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el. Az éppen idén 5 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok munkatársai várhatóan húsvét hétfőn zárják a tavaszi ellenőrzés-sorozatot, ezzel biztosítva a magyar lakosság számára a biztonságos élelmiszerhez való hozzájutást. Vizsgálják a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, így az ünnepek alatt megbízható termékekhez juthatnak a fogyasztók - írták.
A szaktárca szerint a biztonságos élelmiszerfogyasztás szempontjából különösen fontos, hogy az előállítástól a forgalmazásig figyelemmel kísérjék a szakemberek az élelmiszerek útját. (Veszélyes étel került a magyar boltokba - üvegszilánk lehet benne!)
Az ünnepi asztal elmaradhatatlan ételei, mint például a sonka és a tojás kiemelt figyelmet kapnak az ellenőrzés során, csak úgy, mint a különféle borok, szeszes italok, a szezonális zöldségek, gyümölcsök és nem utolsó sorban az édesipari termékek. A szakemberek a nyulak és bárányok, tehát élő állatok szállítását is nyomon követik a közel egy hónapos ellenőrzés során - közölte az FM.
Gazdasági hírek azonnal,
egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!
Legolvasottabb

Felboríthatják a sakktáblát a nagyok, az Egyesült Államok akár perifériára is szorulhat

Csépelik a forintot, ahogy a csövön kifér

Valami nem stimmel, rengeteg ember tűnt el a boltokból

Legnagyobb ellenfele rárúgta az ajtót Trumpra

Megjött Ursula von der Leyen ajánlata: „Egyezzünk ki a nullában”

Száj- és körömfájás: ellopták a fertőzött telepről a fertőtlenítő szivattyút

Szijjártó Péter helyettese szerint Kína mostantól figyelembe veszi a magyar korlátokat

Mini-Dubaj hoppon maradt befektetői bombaüzletet kötöttek az Adrián

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Kína lép az Egyesült Államok helyére
