A Nébih Szupermenta terméktesztjén 26 keserű likőrt ellenőriztek biztonsági és minőségi szempontok alapján. Vizsgálták a termékek tényleges alkohol-, összes cukor-, összes extrakt-, metanol-, valamint illóanyag és réztartalmát. A tesztelt keserű likőrök élelmiszerbiztonsági és beltartalmi jellemzőik alapján mindenben megfeleltek a jogszabályban előírtaknak.
A laboratóriumi méréseken túl a Nébih hatósági felügyelői ellenőrizték a termékek nyomon követhetőségét, és sor került a gyártmánylapok és a jelölés vizsgálatára is. Utóbbi esetében a 26-ból összesen 14 alkoholos italnál állapítottak meg kisebb hiányosságokat. Kifogásolták többek között, hogy a termékeken szereplő megkülönböztető jelöléseket a gyártmánylapokon nem igazolták, illetve hogy a gyártmánylapokon szereplő adatok pontatlanok voltak. A hibák miatt a felelős vállalkozókat a hivatal figyelmeztetésben részesítette és kötelezte azok javítására.
A kedveltségi vizsgálaton szakértő és laikus kóstolók pontozták a termékeket "vak-kóstolásos" módszerrel. A rangsor az íz, az ízharmónia, az illat, a szín, valamint a külső megjelenés értékelésével állt fel. A 26 termék közül első helyen a Berghofer Bitter Keserű Likőr végzett, másodikként zárt a Bitter Likőr, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Ferencz Keserű Likőr Extra állhatott.
A részletes vizsgálati eredmények a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán elérhetőek.