Budapesten az éttermek meg sem próbálnak nettó 300 ezer forint alatt szakácsot találni - derül ki a portál összeállításából.
Egy első kerületi étteremben például heti 4 nap, napi 14 óra munkáért kínálnak jutaléktól függően nettó 320-380 ezret. A 22 kerületben napi 12 óráért fizetnek 300 ezret, bár itt csak minden második hétvége szabad.
Az egyik Don Pepe havi 15-17 napos munkarendbe keres szakácsot, ugyancsak 300 ezerért.
Egy belvárosi étterem hajlandó 600 ezret fizetni egy tapasztalt szakácsnak, bár ebben az esetben a konyha teljes vezetése és az étlap kialakítása is az új kollégára hárul.
A vidéki hirdetésekben nem szívesen tüntetik fel a fizetéseket, csak elvétve találni ilyeneket. Egy debreceni pub 1-3 év tapasztalattal keres szakácsot havi 15 napra nettó 200 ezerért, Kecskeméten pedig 240 ezerért talált hirdetést a Pénzcentrum heti 40-50 órás munkáért.
Siófokon viszont egy olasz étteremben 5-10 éves tapasztalatért cserébe megadják a nettó 380 ezret.
A kép forrása: Pixabay.
Gazdasági hírek azonnal, egy érintéssel
Töltse le az Economx app-ot, hogy mindig időben értesülhessen a gazdasági és pénzügyi világ eseményeiről!
Kérjen értesítést a legfontosabb hírekről!