Bemutatta első olyan hibrid autókra tervezett akkumulátorát a CATL, amely egyetlen elektromos töltéssel 400 kilométeres utazást tesz lehetővé. A Freevoy Super Hybrid akkumulátort többek között olyan kínai elektromos járműgyártók fogják használni, mint

A fogyasztók hamarosan 30 hibrid modellben találkozhatnak ezzel az újítással, amely újradefiniálja a hibrid gépjárművek technológiai határait – olvasható a Contemporary Amperex Technology Hungary sajtóközleményében.

Az ilyen akkumulátorcsomaggal rendelkező hibrid gépjárművekbe szerelt benzinmotor csupán energiabankként működik, ez tölti fel ugyanis a gépjárművekbe szerelt akkumulátorokat.

Ezen úgynevezett „hatótáv-növelt hibrid autóknak” az előnye, hogy nagyobb hatótávolságot kínálnak, mint az elektromos társaik és olcsóbbak a benzines modelleknél. 

Továbbra is ők a piacvezetők

Az idei év első kilenc hónapjában a járműtípus eladásai több mint kétszeresére nőttek a 2023-as év azonos időszakához képest, és több mint 10 új modellt dobtak piacra a kínai gyártók ebben az évben. A megnövekedett keresletet látva az új akkumulátort a kínai és potenciálisan a tengerentúli autógyártók számára is elérhetővé kívánja tenni a CATL.

Gao Huan, a cég Elektromos Jármű Üzletágának technológiai vezetője hangsúlyozta, hogy úttörő munkát végzetek a nátrium-ion és a lítium-ion technológiák Freevoy akkumulátorba való csomagolásában, ami garantálja, hogy hidegben is megbízható teljesítményt biztosítson az akkumulátor.

A 2024-es harmadik negyedévet jelentős profitnövekedéssel zárta a CATL és – a China Automotive Battery Innovation Alliance adatai szerint 3,1 százalékponttal növelve a részesedését – megerősítette vezető pozícióját a kínai piacon.

Kiakadtak a CATL akkugyár irodistái, embertelen körülményekre panaszkodnak

A teljes idegösszeomlás szélén egyensúlyozó dolgozóktól érkeztek belsős információk a kínai beruházó által nyújtott munkakörülményekről.