Miközben a német autópiac továbbra is zuhanásban van - júliusban az éves visszaesés elérte a 13 sázzalékot -, tízből négy új autót már nem hagyományos motor hajt. Az eladási statisztikák szerint az újonnan vásárolt autók 14 százaléka teljesen elektromos, 26 százalékuk pedig plugin hibrid - írta meg a Cleantechnica.

A statisztikánál maradva: a teljesen elektromos járművekből  (BEV) 28 815 új példányt regisztráltak júliusban a nyilávntartási rendszerben, ami  13 százalékos éves bővülést jelent, a 23 712 darab újonnan gazdára tallált plugin hibrid (PHEV) eladás éves szinten 21 százalékos visszaesést jelent.

ÉS hogy melyik a kedvenc villnyaautó Németországban? Hát a Fiat 500e! - Újabb hónap, újabb győzelem a kis olasznak - írta a portál, miután a júniusi eladási darabszámot lemásolva, ismét 2170 példányt regisztráltak a kis villany-fiatból. E több mint kétezer talán nem tűnik túl soknak, de a listavezető előnyét jelzi, hogy mögötte a második helyezett (VW ID.4) csupán 700 eladott darabszámmal büszkélkedik.

Persze: lehet úgy nézni a listát, hogy valójában a VW miyen népszerű, mivel a Top5-be három modell is befért, de az ID.4, az ID.3 és az e-Up akkor is csak fut a Fiat után. 

Érdekesség, hogy a 6. helyezett az i3-as BMW lett, amit már nem is gyártanak. Ám mivel ez a legjobb villany-BMW az eladási listán, ismét csak feltehető a kérdés: vajon nem volt-e túl korai a piacról türténő kivonása?