Az Egyesült Államokban egy éve már bevezették az alternatív fizetési rendszert, amely sikeresnek bizonyult, így most az európai piacra is fokozatosan beemeli azt az olasz autógyártó.

A Ferrari közölte, a tervek szerint 2024 végére a nemzetközi kereskedői hálózatának azon országaira is kiterjeszti a kriptovaluta-tranzakciók lehetőségét, ahol azokat legálisan elfogadják. Hozzátette, a tranzakciók biztonságának garantálása érdekében a kriptovaluta-fizetési ágazatban tevékenykedő különböző vállalatok szakértelmét használja fel, ezek a megoldások pedig a vállalat szerint megkönnyítik a kereskedők számára a fizetések elfogadását anélkül, hogy a kriptovalutákat közvetlenül kezelniük kellene, mivel azokat azonnal hagyományos valutára konvertálják.

Azt írják, a szolgáltatók megoldásai azt is lehetővé teszik, hogy a pénzeszközök forrását ellenőrizzük, és megvédik a tranzakciókat az árfolyam-ingadozásoktól is.

Hátborzongató összegbe kerülhet az első elektromos Ferrari

A luxusautógyártó egy olyan üzemet készül elindítani, ahol többek közt az új modellt is gyártani fogja, és akár a harmadával is növelheti a gyártó termelését. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.