Augusztus végéig minden egyes hívással és sms-sel 100 forinttal segíthetik a Fehér Bot Alapítványt azok, akik a 13688-as számot tárcsázzák vagy a Telekom 25 adományfülkéjének egyikéből indítanak hívást augusztus utolsó napjáig. A hajdúdorogi székhelyű szervezetet 1996 őszén öt magánszemély hozta létre. A cél az volt, hogy segítsék az Észak-Hajdúságban élő látássérültek rehabilitációját és társadalmi integrációját. Az alapítvány ma már kiemelkedően közhasznú szervezet, és tevékenysége az egész országra, valamint minden fogyatékossági csoportra kiterjed.

A Fehér Bot Alapítvány felmérései szerint Magyarországon évente mintegy négyezer ember válik látássérültté valamilyen okból, közülük több száz beteg számára kifejezetten indokolt és szükséges, hogy elemi rehabilitációs folyamatban vegyenek részt. (Ennek időtartama egyénenként változó − befolyásolja a többi között a látássérült életkora, fizikai állapota, készségei, egyéni képességei.) A rehabilitáció eredményeképpen a kliensek képesek lesznek az önálló életvitelre; önértékelésük javul, sőt sok esetben helyreáll, szociális kapcsolataik pedig megerősödnek. Ennek hozadéka az is, hogy egyre többen sikeresen lépnek be a munkaerőpiacra és tartós állást találnak.

Egy év alatt mintegy száz látássérült egyéni kezelésére van mód a Fehér Bot Alapítványnál. A rehabilitációs munkához azonban nagy szükség lenne néhány segédeszközre, amelyek értéke összesen hárommillió forint. Ezért is állt most két hónapra a szervezet mögé a Magyar Telekom. A cég vállalati felelősségvállalási programja keretében évente hat nonprofit szervezetet, alapítványt támogat a hello holnap! Adományvonal segítségével.