A részvénypiac összforgalma 62,164 milliárd forintról 38,936 milliárd forintra csökkent heti összevetésben, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek a múlt pénteki záráshoz képest. A BÉT enyhe csökkenéssel és alacsony forgalommal kezdte a hetet, de ez részben az amerikai részvénypiaci szünnappal magyarázható. Bár a forgalom kedden is elmaradt az átlagtól, a tőzsdeindex emelkedett a Mol erősödésének köszönhetően.
A hét közepén az Egyesült Államok várakozás alatti feldolgozóipari adatai miatt kedvezőtlenre fordult a nemzetközi hangulat, a BÉT-en is csökkent a tőzsdeindex, de csütörtökön annak ellenére emelkedett megint, hogy a Mol részvényeinek célárát az mBank és az Erste csökkentette.

Az Equilor összefoglalója szerint jelenleg 13 elemző közül 7 vételre, 5 tartásra, 1 eladásra javasolja a Mol részvényeit, a medián célárfolyam 3378 forint.

 A hét utolsó kereskedési napján ismét az Egyesült Államokból érkező hírek bizonytalanították el a befektetőket, ezúttal a munkaerőpiaci adatok maradtak el a várakozásoktól. Ennek hatását egyelőre nem látni pontosan a nyugati részvénypiacokon, valószínűleg a jövő héten dől el, hogyan reagálnak az európai tőzsdék. A BÉT mindenesetre gyenge napot zárt pénteken, bár az előző napokhoz hasonlóan a nagy kilengések ezúttal is elmaradtak az árfolyamokban.

A héten a vezető papírok közül a legnagyobb mértékben, 50 forinttal, 1,86 százalékkal a Mol gyengült. Árfolyama a pénteki záráskor 2644 forinton állt meg, heti forgalma meghaladta az 5,82 milliárd forintot.

A Richter-részvények értéke 170 forinttal, 1,58 százalékkal csökkenve 10 600 forintra esett 8,51 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,19 százalékkal mérséklődött, a hetet így 1026 forinton fejezte be 1,51 milliárd forintos forgalom mellett. Az OTP 10 forinttal, 0,05 százalékkal erősödött, záró árfolyama 18 300 forintot, összforgalma 19,13 milliárd forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 38,20 ponttal, 0,57 százalékkal csökkenve 6633,23 ponton fejezte be a hetet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!