Ahogy arra számítani lehetett, kivárnak a befektetők, így visszafogott volumenben indult el a tőzsdei kereskedés Budapesten is. A BUX a keddi záróértéke körül mozog, de a blue chip részvényekben sincs érdemi forgalom.

A piaci szereplők a mai Fed kamatdöntésre várnak, ahol kiderülhet, hogy egy 25 vagy 50 bázispontos csökkentéssel indítja kamatvágási ciklusát a jegybank. A döntésben szerepet játszhat az atlantai Fed keddi bejelentése, hogy a harmadik negyedévre várható GDP-növekedést (évesítve) 2,5 százalékról 3 százalékra emeltek. 

Kedden folytatta sajátrészvény vásárlásait az OTP Bank, a pénzintézet 19 202 darab részvényt vett, 18 572 forintos átlagáron. Ezzel a sajátrészvény állomány 1,62 százalékra nőtt. 

Érdemes figyelni itthon az AutoWallis és a Waberer’s részvények mozgását, a két kibocsátó papírjai szeptember 23-án bekerülnek egy régiós indexbe (CECE), így az azt követő befektetési alapok is vásárolni fognak a két társaság részvényeiből. 

Az euró-forint keresztárfolyam 394 körül billeg.

A főbb európai tőzsdéken is csak minimális elmozdulást mutatnak az indexek. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!