Júniusban is folytatódott a sikerszéria a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX újabb csúcsra kapaszkodott: 72 094,79 ponton zárt múlt pénteken, mindez 6,2 százalékos növekedést jelent a májusi záróértékhez képest. Ezzel a hazai részvénybefektetések egy hónap alatt több hozamot termeltek, mint a magyar (nem-lakossági) államkötvények egy teljes év alatt.

A múlt hónapban ismét az OTP Bank részvényeivel zajlott a legnagyobb volumenben a kereskedés, 108,2 milliárd forint értékben. A bankpapírt a Magyar Telekom követte, 35,9 milliárd forinttal, a magas forgalom részben a társaság sajátrészvény vásárlásainak köszönhető. A harmadik helyen a Richter Gedeon végzett, 35,7 milliárd forinttal – írja közleményében a BÉT. 

Az azonnali részvénypiac forgalma összességében 223,9 milliárd forintot tett ki júniusban, a napi átlag 11,2 milliárd forint volt.

A befektetési szolgáltatók között júniusban Concorde zárt az élen 118,3 milliárd forinttal, a céget az Erste és a Wood & Company követte, 108,7 és 96,3 milliárd forint forgalommal. 

A BUX index féléves összevetésben közel 19 százalékkal emelkedett, ezzel felülteljesítő számos piachoz képest, a vezető amerikai mutató (S&P 500) „csak” 15 százalékos pluszra volt képes ugyanezen idő alatt. A vezető papírok közül a Magyar Telekom teljesítménye a legjobb idén, a részvényeik árfolyama 53 százalékkal nőtt, a múlt hónapban pedig 6,3 százalékkal. Júniusban a Richter és az OTP papírok értéke is több mint 5 százalékkal emelkedett.

Megválik leányvállalatai egy részétől a BÉT-en jegyzett informatikai cég

A Gloster Infokommunikációs Nyrt. az eladott kisebb leányvállalataiból a nemzetközi piacra fókuszáló leányaiban szerez további üzletrészeket.

A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!