A BUX 332,71 pontos, 0,46 százalékos csökkenéssel, 71 742,77 ponton zárta a keddi napot.

Muhi Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, csökkentek a főbb nyugat-európai indexek, ez pedig a Budapesti Értéktőzsdére is hatást gyakorolt. Egyedül a Richter tudott kismértékben emelkedni. A Mol árfolyama ugyanakkor

annak ellenére csökkent - mert reggel még jelentős emelkedésben volt - miután kiderült, hogy folytatódik Oroszország felől a kőolaj-szállítás.

A Mol árfolyama 16 forinttal, 0,61 százalékkal 2616 forintra, az OTP-részvények ára 115 forinttal, 0,63 százalékkal 18 050 forintra, a Magyar Telekom árfolyama 8 forinttal, 0,78 százalékkal 1018 forintra gyengült. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,19 százalékkal 10 650 forintra erősödött.

A BUMIX 48,82 pontos, 0,74 százalékos csökkenést mutatott a hétfői záráshoz képest.

Megnyugtatta a piacokat a Mol: megállapodtak az orosz olajról

Több hónapnyi bizonytalanság után szeptember 9-én közölte a vállalat, hogy sikerült megegyezniük a Barátság vezetéken keresztül történő kőolajszállítás biztosítottságáról.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!