Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 144,61 pontos, 0,29 százalékos csökkenéssel 50 206,79 ponton zárt kedden.

részvénypiac forgalma 3,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Az alacsony forgalom a nemzetközi szinten is gyenge befektetői érdeklődéssel magyarázható.

Az Egyesült Államok részvénypiacai kedden szünnapot tartanak, emiatt Európában is gyengén teljesítettek a tőzsdék, inkább csak az ingatlanvállalatok részvényei drágultak valamelyest.

 

Összegezte a pesti tőzsde az idei nyarat, június után nem panaszkodhatnak

Júniusban erősödött a forgalom a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvénypiacán, a BUX index a május végi értékéhez képest 6,9 százalékkal emelkedett, 50 505,73 ponton zárta a hónapot - közölte a havi statisztikájában a BÉT. Bővebben>>>

Nagyon alacsony forgalomban evickéltek

Ilyen cég a BÉT vezető kibocsátói között nincs, belföldön a Magyar Telekom erősödött a legnagyobb mértékben, de nagyon alacsony forgalomban.

Mol árfolyama a kőolaj-kitermelés csökkentéséről szóló nemzetközi hírek miatt ugyancsak emelkedett, ezek hatására ugyanis drágulni kezdett a Brent-olaj.

 

  • A Mol 6 forinttal, 0,20 százalékkal 3004 forintra erősödött, 906,6 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,33 százalékkal 11 990 forintra csökkent, forgalmuk 2,0 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,37 százalékkal 407 forintra nőtt, forgalma 24,2 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 0,78 százalékkal 8310 forintra esett, a részvények forgalma 757,4 millió forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3622,11 ponton zárt kedden, ez 15,20 pontos, 0,42 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!