A történelmi rekord az elemzők szerint annak tudható be, hogy az OTP részvénye jelentősen erősödött pénteken. Azonban ez az európai börzéket is jellemezte, rendre pozitívan szárnyaltak a bankpapírok. A kedvező nemzetközi piaci hangulatot az okozta, hogy Amerikából erős munkaerőpiaci adatok érkeztek, ami a recessziós félelmeket eloszlatta. A magyar tőzsdén ugyanakkor átlag alatti volt a forgalom.

Mol 38 forinttal, 1,36 százalékkal 2766 forintra csökkent, az OTP-részvények ára 240 forinttal, 1,65 százalékkal 14 780 forintra erősödött.

Esett a Magyar Telekom ára is, 3 forinttal, így 637 forinton zárt. A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,62 százalékkal 8930 forintra nőtt.

A BUMIX 0,29 százalékos emelkedéssel zárt csütörtökhöz képest.

 

Lebénult a kiskereskedelem Ausztriában

Csütörtök óta a szupermarketektől a könyvesboltokig mintegy 300 üzletben sztrájkolnak a dolgozók. Amennyiben nem sikerül meggyőzni a munkaadókat a szakszervezet követeléseiről, lőttek az adventi vásárlásoknak a nyugati szomszédunknál. Lapszemle.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!