Öröklés nélkül szinte lehetetlen saját ingatlant vásárolni
Öröklés nélkül szinte lehetetlen saját ingatlant vásárolni

Öröklés nélkül szinte lehetetlen saját ingatlant vásárolni

Míg a harmincadik Sziget Fesztiválon egy sátorban is jól érzik magukat a fiatalok, egyre nehezebb a való életben saját ingatlanhoz jutni. Az Economx arról kérdezte a fesztiválozókat, hogy mikor tudnának Magyarországon önerőből saját lakást vagy házat vásárolni.
Faragó Janka, 2024. augusztus 12. Fotó: Economx

A Szigeten megkérdezettek közül senki sem tudna önerőből, bérből és fizetésből, de még vállalkozóként sem lakást vásárolni. Azok a fiatalok, akik rendelkeznek már saját ingatlannal, mind elmondták, hogy szülői segítséggel és/vagy hatalmas hitellel tudtak fedelet varázsolni a fejük fölé.

Volt olyan egyetemista, aki arról számolt be, hogy több éve dolgozik, ami épp arra elég, hogy kifizesse az albérletét, ebből a pénzből félretenni egyáltalán nem tud.

Más arról beszélt az Economx-nak nyilatkozók közül, hogy sokan a „hazaköltözős taktikát" választják spórolásképpen, annak ellenére, hogy ebben az életkorban már nagyon nehéz együtt élni a szülőkkel. A megkérdezett fiatalok azt saccolják, hogy talán a nyugdíjas éveikben tudnak egy kisebb lakást venni Magyarországon.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Öröklés nélkül szinte lehetetlen saját ingatlant vásárolni

Míg a harmincadik Sziget Fesztiválon egy sátorban is jól érzik magukat a fiatalok, egyre nehezebb a való életben saját ingatlanhoz jutni. Az Economx arról kérdezte a fesztiválozókat, hogy...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.