Ez az egyik legösszetettebb és legolcsóbb szórakozás, mégis fogy a tábora
Ez az egyik legösszetettebb és legolcsóbb szórakozás, mégis fogy a tábora

Ez az egyik legösszetettebb és legolcsóbb szórakozás, mégis fogy a tábora

A romantika és a krimi sosem mennek ki a divatból a könyvek esetében sem, ám ennek ellenére apad a rendszeresen olvasók aránya. Mit lehetne ez ellen tenni? Tegyi Tímea könyvkiadói kommunikációs szakemberrel erről is beszélgettünk az Economx podcast adásában.
Horváth Tibor, 2024. szeptember 17. Fotó: Getty Images - Tegyi Tímea

A '80-as években még jóval kevesebb eszköz vonhatta el a figyelmünket a könyvekről, hiszen nem volt még okostelefon vagy internet, és a videójátékok piaca is jóval szerényebb volt. A könyvek olvasásához kell a legtöbb bátorság és alázat, hiszen ehhez a tevékenységhez koncentráltabb és hosszabb távú figyelem szükséges. Nagyon fontos ilyenkor a nyugalom is, ezért az sem véletlen, hogy könyvet a legtöbben az otthonukban szeretnek olvasni.

Tegyi Tímea az Economx podcastjában rámutatott, hogy a koncentrált figyelem és az elköteleződés egy-egy izgalmas könyv olvasásakor válik a sajátunkká, amihez fontos, hogy mindez ingerszegény környezetben történjen. Az olvasásnak nagyon sok járulékos hozama van: az absztrakciós képesség, a képzelőerő, az érzelmi intelligencia és az empatikus képesség javulása.

  • Miért van óriási szerepük a Harry Potter regényeknek az olvasás szempontjából?
  • Hogyan lehet ezt a képességet kialakítani a másik emberben?
  • Melyik korosztály olvas könyveket leginkább, illetve legkevésbé?
  • Lenne tennivalója az államnak a könyvpiacon is?

A kérdésekre a válaszokat kivétel nélkül megkapjuk az Economx podcast adásában.

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

Ez az egyik legösszetettebb és legolcsóbb szórakozás, mégis fogy a tábora

A romantika és a krimi sosem mennek ki a divatból a könyvek esetében sem, ám ennek ellenére apad a rendszeresen olvasók aránya. Mit lehetne ez ellen tenni? Tegyi Tímea könyvkiadói...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.