A Lamborghini egyelőre nem tervez elektromos szupersportautót piacra dobni - nyilatkozta a Carscoops autós lapnak az olasz gyártó műszaki vezetője. Rouven Mohr úgy fogalmazott:

jelen pillanatban nem megfelelő az időzítés egy elektromos Lamborghinihez, a piac még nincs rá felkészülve.

A Totálkár beszámolója szerint az autógyártó műszaki vezető elmondta, hogy mostanában több elektromos szupersportautó is napvilágot látott, de az eladások alapján a piacnak nincs ezekre olyan komoly igénye. Ezért ők egyelőre nem szállnak be az elektromos átállásba.

Azt azonban Mohr sem tagadja, hogy a jövőben ez a lépés elkerülhetetlen lesz.

A márka palettáján jelenleg több  hibrid modell is megtalálható, a műszaki vezető szerint ezekkel az elkövetkezendő egy évtizedet még kihúzzák. Így nem kell elengedniük a hatalmas, karakteres belső égésű motorokat, amik mára szinte egybeforrtak a Lamborghini névvel.

Mohr elmondta, hogy 

elégedettek a Lamborghini jelenlegi palettájával és a piac, illetve az eladási számok alakulásából ítélve jó úton haladnak. 

Ettől függetlenül a Lamborghini valószínűleg már gondolkodik az elektromos autó fejlesztésén, Korábban azt ígérték, hogy 2028-ra fognak piacra dobni egy elektromos szupersportautót.