Felmérést végzett az OTP Bank Junior üzletága arról, hogy mit gondol a fiatal korosztály a sikerről, illetve a pénzügyek és a siker kapcsolatáról.

Az eredmények alapján a 18 és 24 éves korosztály szerint a siker sokféle lehet, számos összetevője van.

Leggyakrabban a kitűzött célok elérését (75 százalék) tartják sikernek, legyen az az életük bármely területén.

Sikernek számít továbbá az életükkel való elégedettség (61 százalék), a folyamatos fejlődés (48 százalék) és az anyagi függetlenség (41 százalék) is. 

A válaszadó fiatalok kétharmada havi szinten él át mindennapi sikereket az életében. Ezek az élmények leggyakrabban a pénzügyekben, tanulásban, munkában és a magánéletben születnek.

A kutatás eredményeiből kirajzolódik, hogy a fiatalok számára a hosszú távú sikerek közül a pénzügyi siker (38 százalék) a legfontosabb, de azzal az állítással, hogy a siker pénzben mérhető, nem teljesen értenek egyet.

A pénzügyi siker a fiatalok számára elsősorban függetlenséget, a tartozások, elmaradások hiányát, stabil jövedelmet, megtakarítási képességet és a nagyobb vásárlások finanszírozásának képességét jelenti. 

A fiatalok negyede éli meg sikerként azt, ha pont annyit keres, amennyire szüksége van.

Az anyagi függetlenség megteremtése mellett a fiatalok hosszú távú céljai között megjelenik a stabil karrier  és a munka-magánélet egyensúly megvalósítása is.

A pénzügyi tudatosságra a legtöbb élethelyzetben szükségünk van, különösen fontos erre már fiatalon hangsúlyt fektetni - kommentálta az eredményeket Máriás Endre, az OTP Bank bankkapcsolati területének vezetője.