Egy átlagos cégvezető munkaideje jelentősen meghaladja a hagyományos 40 órás munkahetet. A Harvard Business Review által végzett kutatás szerint átlagosan 62,5 órát dolgoznak hetente  a vállalatok első emberei, ami tartalmazza a hétköznapi, hétvégi és akár a szabadság alatti munkavégzést is.

Ennek a tendenciának megfelelnek a magyarországi tendenciák is. 

Piroska Gyula, a Seminar Consulting alapítója szerint még mindig rendszerszintű probléma, hogy a cégvezetők nem tudják leadni a feladataikat. A szakértő azt mondja, hogy a vállalatok első emberei elképesztően leterheltek.

Ez rendjén is lenne, ha a jövőt építenék, és a fejlesztésekkel foglalkoznának. De a legtöbben a múltban ragadtak, és próbálják utolérni magukat. A visszajelzések alapján a cégvezetők nagy része évek, évtizedek után is a termelésben dolgozik, nem felülről fogja össze a folyamatokat.

Kiemelt rabszolgasor

Általánosságban elmondható, hogy egy cégvezető ma többet dolgozik hazánkban, mint az alkalmazottjai. Esetükben ugyanis nem ér véget a munka délután négykor, ötkor, hanem még otthon is folytatódik. Piroska Gyula szerint  ennek oka az, hogy nem tudnak kinevelni megbízható beosztott vezetőket, akik végeznék helyettük a munkát, mert

  • egyrészt erre nincsenek eszközeik,
  • másrészt hiányt szenvednek az ő fejükkel gondolkodni tudó munkatársakból, így állandó kontroll alatt kell tartaniuk a folyamatokat.

Ha a feladatai egy szeletét át is adja a cégvezető, akkor arra két-három másik kollégát jelöl ki, mert úgy ítéli meg, hogy ő ennyivel hatékonyabb.

Csakhogy egy nap neki is 24 órából áll, és ha valaki ragaszkodik hozzá, hogy ő csinálja a legjobban és a leggyorsabban a feladatait, akkor örökké a rabszolgája marad a vállalkozásának

– fogalmazott a szakértő.