Az elmúlt évek során a Wall Street junior bankárai egyre nagyobb munkaterheléssel néznek szembe, ahogy a befektetési bankok a fellendülő üzletkötések nyomására egyre többet várnak el tőlük. A JPMorgan, a UBS és a Bank of America alkalmazottai közül sokan titokban növelik vagy éppen csökkentik munkaóráikat a belső nyilvántartó rendszerekben, hogy elkerüljék a további terheket vagy a HR-osztály figyelmét – írja a Bloomberg.

A bankok jelenleg mindent megtesznek létszámuk csökkentésére, miközben új megbízásokon keresztül próbálnak növekedni. Ez egyre nagyobb feszültséget okoz a junior bankárok és az alkalmazottak között. Az ilyen esetekben a munkatársak kénytelenek a feletteseik elé állni és közölni velük, hogy nincs elég ember a feladatok elvégzésére, amely sokszor „megtorlást” jobb esetben negatív visszajelzést von maga után. 

A bankok ígérete, hogy megóvják a gyakornokok egészségét és biztosítják számukra a pihenőidőt, gyakran csupán üres szavak.

munkakörnyezet okozta stresszre elrettentő példa a Bank of America egyik munkatársának szívrohama is. A halála nem sokkal egy nagy üzlet lezárása után történt és bár az ügyet kivizsgálták, a rendőrség természetes halálként könyvelte el az esetet, további nyomozás nem történt. 

Az Overheard on Wall Street közösségi médiaplatform májusi felmérése szerint a junior bankárok átlagosan 80 órát dolgoznak hetente – ami a hétvégékkel együtt több mint napi 11 órát jelent -, és körülbelül öt órájuk marad alvásra. A nagyjából 200 résztvevő közül néhányan még így is azt állították, hogy 140 órákat dolgoznak hetente, így alvásra és más szükséges dolgokra csak napi négy óra maradt. 

A bankok jelenleg próbálják a legjobbat kihozni a helyzetből, ám a kultúraváltás lassan halad. A fiatal bankárok gyakran úgy érzik, hogy „eladták a lelküket a karrierjükért”, miközben a hosszú munkaidő és a magas stressz már a mindennapi életük szerves része. 

Azok számára, akik kitartanak az állásuk mellette, a cél továbbra is a jól fizető karrier. A befektetési bankoknál ez a jövedelem már kevésbé garantált, azonban a tapasztalat még mindig értékes. Ennek ellenére egyre több kezdő bankár tervez átvándorolni a magántőke-befektetési vagy a pénzgazdálkodási üzletágba. 

Minden kiderült: ezeket a részvényeket vették a Wall Street nagyágyúi

A héten közzétették a legnagyobb befektetők által kezelt portfóliók változásait.
Bővebben--->